Verujem da ste primetili da me nije bilo baš baš dugo i mislim da je u redu da vam kažem šta se dešavalo.

Istina je ovo što piše u naslovu i istina je da je to nešto najdivnije što može nekome da se desi u životu i da treba biti prisutan, u svakom trenutku, na svakom mestu jer deca brzo rastu a valjalo bi da postanu ljudi pa je tu potrebno uložiti još dosta dodatnog napora.

Pre dva meseca sam bio na jednom skupu na kome me je moj prijatelj Kosta Andrić, projektni direktor ICT HUB-a pitao zašto sam zapustio posaosnova.org. Iskreno sam mu odgovorio da supruga i ja čekamo dete i da radim na konceptu i školi zapošljavanja ali da mi to nije primarni posao pa zato ide sporije. Dakle već tada sam imao koncept razrađen i školu gotovo spremnu ali sam bio posvećen porodici i još uvek ih nismo lansirali.

To je bilo pre dva meseca. Pre neki dan sam pričao sa prijateljima i hvalio se kako sam srećan i ponosan otac. Kako je prelepo biti otac i kako se supruga i ja uhodavamo i stvarno tako mislim. Lepo smo se ispričali, prošli smo i kroz dešavanja u njihovim životima i, da “kucnem u drvo”, svima nam ide dobro.

Devojka kojoj sam pomogao prošle godine da dobije posao u Budimpešti, a koja je malo i pisala za POSAO SNOVA, koja je sada, usput budi rečeno, na poziciji direktorke u istoj firmi u kojoj se, nakon kontakta sa konceptom POSAO SNOVA, zaposlila na poziciji programskog menadžera, pre nepunih godinu dana, me je pitala šta se dešava sa sajtom i celom pričom oko posla snova i unapređenja života ljudi.  Iskreno, malo me je brecnula. Nisam baš znao šta da joj kažem. Malo dete je full time obaveza, naročito ukoliko želite da budete potpuno uključeni i posvećeni, a ja to želim i oduvek sam želeo. Da ne bude zabune, moram da napomenem da je malo dete i full time sreća, naročito kada ste prisutni i uključeni u sve aktivnosti i sve faze razvoja.

Sa druge strane, evo, lagano se vraćam i u poslovne vode, i sve sam spremniji da radim i da nastavim da menjam društvo i poslovnu kulturu u Srbiji jer će i moja kćerka rasti ovde. Jer će sutra i ona doći na tržište rada i ja bih želeo da ne prolazi sve ono što sam ja u svom ranijem periodu a veliki broj mojih prijatelja i dan danas. Uskoro ću biti spreman da podelim moju formulu lakog dolaženja do posla i vrlo uskoro ću to i krenuti da radim.

Ne zamerite, i spremite se, uskoro će se svašta lepo dešavati na ovom sajtu a kao posledica toga i u svim našim životima, naravno da tu mislim i na tebe, jer ti si baš ta osoba koja je preduzela prvi korak i rešila da nešto nauči jer je svesna da nešto mora da se menja!

 

Do skorog čitanja a uskoro i druženja, pozdrav.

 Miloš Stojiljković Rolović

Comments

comments