Da li ste se nekada zapitali kako možete da se naterate da uspete? Ako jeste nastavite da čitate jer se ovde krije odgovor!

 

     Ljudski mozak u mnogim situacijama funkcioniše gotovo po automatizmu. Kao da nam je neko ugradio autopilota kome prepuštamo da upravlja kada mi ne možemo, nemamo vremena ili nećemo nečime da se bavimo. U najvećem broju slučajeva ovo je dobra stvar, na kraju krajeva mi smo ovu veštinu i razvili kako bi nam pomogla. Ovo je veština koju svakako treba iskoristiti kako bismo napredovali i uspeli u životu.

 

     Jedna stvar koju sam naučio jeste da mozak ima svoju memoriju na koju ne utičemo. Sve što je potrebno jeste da nam šabloni postanu navika, tj. da usvojimo nove obrasce ponašanja i posle nas gotovo ništa neće moći zaustaviti!

 

     Ovo su neki od šablona koji su nam svima poznati:

  • Ukoliko jedemo zdravu hranu svaki dan, konstantno, postaćemo zdraviji!
  • Ukoliko budemo izlazili van naše zone komfora, konstantno, postaćemo samouvereni i neustrašivi!
  • Ukoliko ponavljamo sebi šta želimo da postignemo u životu, konstantno, na kraju ćemo to i postići!
  • Ukoliko treniramo barem 3 puta nedeljno, konstantno, postaćemo fit!
  • Ukoliko delimo stvari sa drugima, konstantno, postaćemo darežljivi!
  • Ukoliko svaki dan uradimo ono što smo planirali, konstantno, na pravom smo putu ka uspehu!
  • Ukoliko počnemo da se smejemo i razmišljamo pozitivno, konstantno, postaćemo srećniji i privlačićemo ljude sa istom pozitivnom energijom!

 

     Sve što treba da uradimo jeste da se pokrenemo i nešto će se već desiti. Ukoliko svesno počnemo da radimo nešto što želimo da nam postane šablon vremenom će biti sve lakše a mi ćemo se osećati sve bolje radeći baš to!

 

     Ovako je, između ostalog, počeo i POSAO SNOVA. Kada sam otvorio Facebook stranicu nisam znao šta će se tačno dešavati. Štaviše, još uvek nisam siguran šta će se desiti ali znam da veliki broj vas prati ovo što pišem, a po mailovima koje dobijam vidim i da vam znači! Baš zato što nekome znači ovo što pišem, ja ću to i nastaviti da radim! U svakom slučaju, ako redovno čitate ove, i njima slične članke, i redovno se usavršavate, jednoga dana ćete sigurno i uspeti da radite svoj posao snova! Ne posustajte i nikada nemojte prestati da se usavršavate i razvijate!

.

“Mi smo ono što kontinuirano radimo. Veština zapravo nije čin već navika!“ – Aristotel

.

Comments

comments