Milijarder Ričard Brenson je upravo povećao svoju popularnost time što je, verovali ili ne, insistirao da svi zaposleni treba da imaju opciju da uzmu slobodne dane kad god to požele.

 

„Odluka da li će uzeti nekoliko slobodnih sati, nekoliko dana, nedelju ili čak ceo mesec je isključivo na zaposlenom“ napisao je Ričard u svojoj knjizi „The Virgin Way: Everything I Know About Leadership“.

 

On je prošle nedelje predstavio novo „alternativno pravilo“ u svim Virgin kancelarijama širom Amerike i Velike Britanije koja funkcioniše po vrlo prostom principu: zaposleni će uzeti slobodne dane samo kada su apsolutno sigurni da je njihov tim i oni završili sav neophodan posao i kada su svesni da njihovo odsustvo neće oštetiti firmu.

 

Ričard nije sam došao na ovu ideju već je kopirao od kompanije Netflix koja je ovakvu praksu uvela još 2010. godine.

 

„Imam prijatelje čije su kompanije uradile isto i očigledno je da im se sve poboljšalo – i moral, i kreativnost, i produktivnost“, kaže Ričard.

 

Još neke kompanije kao što su Foursquare i Tumblr su već prihvatili ovu „alternativnu politiku“ za koju eksperti još uvek imaju oprečna mišljenja. Neki kažu da ona zaista može unaprediti poslovanje dok drugi tvrde da je ovo put u katastrofu.

 

U svakom slučaju Ričard se nada da će ovaj potez povećati kreativnost i produktivnost u Virgin kompaniji i nada se da će i njihovi partneri slediti ovaj primer i time napraviti veliki korak za liberalnije kompanije sa daleko pozitivnijom poslovnom kulturom.

 

Uz svo dužno poštovanje ekspertima i njihovom mišljenju, moje lično mišljenje je da je ovo zapravo genijalan potez a kompletna moja karijera od 15 godina stoji kao potvrda ovih reči. Ovo je upravo princip po kojem sam ja vodio sve svoje projekte i svi moji zaposleni su izuzetno cenili ovakvo klizno radno vreme. Da se ne lažemo, nekada se radilo i po 24 časa na dan, nekoliko dana za redom, jer je jednostavno postojala potreba za tim, a sa druge strane nekada se ništa nije dešavalo po nekoliko dana pa su ti dani bili slobodni a ljudi za njih plaćeni u punom iznosu. Vrlo je jednostavno, bilo nam je važno da ispunimo zadatke koje smo dogovorili i da dođemo do željenih rezultata.

 

U svakom slučaju veoma mi je interesantno da pratimo i vidimo do kada će kod nas, na dragom nam Balkanu, poslodavci shvatiti da je zadovoljan radnik najbolji radnik i da je mnogo korisnije da radnici budu srećni a ne porobljeni, i to je tema kojom ćemo se generalno baviti a uz vašu pomoć ćemo možda i promeniti nešto.

 

Zato nam trebaš baš ti, i još mnogo takvih kao ti jer samo zajedno možemo promeniti stvari na bolje!

 

Izvori: http://www.independent.co.uk/;  http://www.entrepreneur.com/

Comments

comments