Voditi život preduzetnika znači biti bez sigurne zarade, ali i potencijalno velike, bez sigurnog posla i nikako ne podrazumeva platu čak iako ne radiš ništa, čak i kada nisi produktivan, čak i kada digneš sve četiri u vis i ne brineš ni o čemu. Ovo drugo se isključivo odnosi na državni posao ali to svakako nije rešenje.

 

   Sa druge strane život preduzetnika ima mnogo benefita. Kreativnost se razvija do maksimuma, svaki dan je interesantnan i pun izazova, sam si svoj gazda i ne moraš nikog slušaš (iako može biti dobro da poslušaš ponekad nekoga) i slično. A kada napraviš posao koji donosi prihode a koji voliš da radiš onda je to kao ostvarenje sna. Skačeš iz kreveta i pun elana ulećeš u novi radni dan, sam biraš radno vreme, sam biraš sastanke i partnere, jednostavno si svoj čovek.

 

   Sve ovo zvuči lepo ali nije to baš tako lako. Zapravo, život preduzetnika podrazumeva daleko više posla od drugih poziva. Sigurno svaki preduzetnik ili preduzetnica obavljaju i posao HR-a, IT-a, marketing menadžera i još mnogo drugih u toku svog radnog dana. Nikako ne smeš smetnuti sa uma da su oni sami izabrali posao koji vole a onda je sve daleko lakše.

 

   Kako se pred preduzetnika početnika gomilaju nove obaveze, izazovi i poslovi, pod uslovom da napreduje, vrlo brzo shvatiš da je organizovanost zapravo ključ uspeha. Verujte mi da ovo znam. Neretko vodim i više od 5 paralelnih projekata a usput se bavim i konsultantskim poslom, držim treninge, i šta još ne i bez agende bi se sve ovo raspalo. Da provedete jedan dan sa mnom vrlo brzo bi vam bilo jasno da se gomila aktivnosti vezanih za ove projekte vrlo lako zaboravi ili preskoči ukoliko ih niste stavili na neku listu.

 

   Za vas koji želite da se organizujete ili upustite u vode preduzetništva pišem o meni bitne 3 liste. Iskreno, ovu treću listu sam nedavno otkrio iako sam svaki dan sa sobom nosio te vrednosti i želje od skoro sam počeo da ih pišem i na papir.

.

  1. TO-DO lista

 

   Ovo je lista koju jednostavno morate imati. Nju možete organizovati na dnevnoj osnovi, nedeljno, možete napraviti po jednu za svaki projekat, možete ih vezivati za svakog klijenta ponaosob, kako god da je vama lakše. Ja moje pravim na projektnoj osnovi a onda ih pretačem u dnevne i nedeljne. Tako je meni lakše ali ne znači da će biti i vama. Istažite i videćete već sami.

 

   Kada imate ovu listu jasno vidite šta je sve neophodno da uradite i onda vam vrlo brzo bude jasno da li je to sve izvodljivo ili treba da uključite još ljudi (ovo je sledeća lista), ili da produžite rokove.  Šta god da odlučite i kako god da pravite ove liste one će vas držati na pravom kursu. Snagu ovim listama daje i to što pojačavaju osećaj zadovoljstva urađenog posla činom štikliranja ili precrtavanja istog sa liste. Ja moje liste pravim ili pre nego što napustim kancelariju, za naredni dan ili ranom zorom kada dođem na posao. Za koji god model da se odlučite lista, sama po sebi je alat koji će vam značiti.

 

   Kao podrška ovoj listi ide istraživanje sa Univerziteta Kalifornije u okviru koga je jedan od zaključaka da se šanse za ostvarivanje vaših ciljeva povećavaju za 33% kada ih zapišete. Zato zapisujte i budite uspešniji!

.

  1. Lista za delegiranje

 

   Kontrola je nešto čega je teško odreći se, znam, hodao sam tom stazom, ali ako zapravo delegirate deo posla koji i neko drugi može završiti a time sebi obezbedite više vremena za “bitnije” zadatke onda ste i vi i vaši saradnici, a i vaša firma na dobitku. Samo zato što nešto možete da uradite ne znači da to i treba da uradite lično.

 

   Ako savladamo kreiranje TO-DO listi, onda ćemo ovaj korak posmatrati kao pravljenje TO-DO liste za nekog drugog. Nije teško, pokušajte.

 

   Delegiranje nam pomaže da se fokusiramo na posao u kome možemo ostvariti najveće rezultate. Sigurno postoji posao koji biste vi najbolje obavili i time dodali veliku vrednost svom biznisu ali nemate vremena da se time bavite jer imate gomilu sitnica koje morate da uradite. Zato napravie listu svakodnevnih poslova, koji moraju da se urade, ali koje nije nužno da baš vi uradite. To je lista za delegiranje.

 

   Ovaj proces je teško započeti ali jednom kada krenete i kada vam se ukaže dosta “slobodnog” vremena tada je trenutak da napravite liste novih projekata na kojim možete raditi i kojima možete posvetiti to novo vreme. E tada će vam se svideti ova lista i tada ćete zapravo krenuti putem pravog preduzetnika.

.

  1. TO-BE lista

 

   Ovo je za mene nova lista. Otkrio sam je skoro ali sam se vrlo brzo oduševio istom i počeo da pišem sve ono što sam pre samo osećao. Ako se vratimo na Univerzitet Kalifornije i njihovo istraživanje znači da kreiranjem ove liste povećavamo svoje šanse da budemo ono što želimo za 33%. Ako bi nam neko povećao platu za 33% odmah bismo shvatili koliko je to značajna razlika, eto, čisto poređenja radi.

 

   Ovo je lista na koju stavljamo sve što želimo našem poslu i nama, tj. sve što želimo da naš posao ili mi budemo tog dana/nedelje/meseca/godine. Ovo nisu liste sa ograničenim trajanjem kao TO-DO liste, ove mogu da budu i celoživotne.

 

   Ovo je lista za nas sanjare, koji posedujemo tu moć da budni sanjamo i planiramo. Ne treba se ograničavati realnošću ovde. Trenutno naš zanima šta želimo da postavimo sebi kao cilj bez obzira što trenutno ne znamo kako ćemo do njega doći. TO-BE lista će nam pomoći da krenemo a naša želja će nas dalje voditi.

 

   Kada sastavimo TO-BE listu mi je lepo postavimo na neko mesto na kome možemo da je gledamo s’ vremena na vreme i tako ostanemo verni sebi i svojim snovima.

.

SaveSave

Comments

comments