S obzirom na to da sam “POSAO SNOVA veče” provela u prijatnoj atmosferi i upoznajući nove ljude sve to je pokrenulo dosta misli. Iako na kraju te večeri nisam imala predstavu u kom pravcu bi menjala neke stvari, situacija se iskristalisala u toku nedelje koja je sledila. Kao što to obično biva, kada smo spremi, neka nova vrata se otvaraju ili je samo dovoljno da otvorimo oči i um kako bi prepoznali mogućnosti koje su možda već bile tu.

 

Razgovor sa ljudima koji nas dobro poznaju uvek puno pomaže jer oni nekada stvari vide bolje od nas koji smo zaslepljeni gomilom, što stvarnih što umišljenih, prepreka. Iskreno, meni puno znači podrška bliskih ljudi, ali je nekada potrebno da izađemo iz zone komfora i suočimo se sa realnošću i samouvereno, svesni sebe, stanemo pred ljude koji nas ne poznaju i u tom okruženju kažemo i pokažemo ko smo. Taj prvi korak ne mora da bude veliki, ali ga moramo napraviti jer i put od 1000 milja počinje jednim korakom.

 

Među nama govoreći, volim analizu i planiranje jer mi daju sigurnost, a u slučaju ove radionice nisam znala šta da očekujem ni kako bih mogla da se pripremim, pa sam bila prilično nestrpljiva da vidim kako će sve izgledati. Ipak, odlučila sam da celoj priči pristupim otvorenog uma i krenem na to neizvesno putovanje.

 

Iako je pažljivo pripremljen material i lepo koncipirana radionica, uspeli smo da probijemo sve moguće termine i vreme planirano za održavanje iste, ali smo izašli zadovoljni i puni utisaka. Svi smo nešto novo naučili i mislim da je to najbitnije. Miloš Stojiljković Rolović nas je podsticao da se setimo i pronađemo naše pozitivne osobine, da se okrenemo sebi i istražimo razne mogućnosti. Bilo je interesantno poći na taj put sa relativno nepoznatim osobama, ali vreme provedeno zajedno i razgovor su učinili da jedni drugima pomažemo, dajemo inspiraciju i dopunjujemo se.

 

Moje viđenje celog koncepta POSAO SNOVA je u neprestanom učenju, radu na sebi i istraživanju jer zaključci do kojih danas dođemo ispravni su u ovom trenutku, ali mi već sutra nećemo biti isti i neke druge odluke će biti potrebne i ispravne u budućnosti.

 

Imam utisak da je ovo putovanje koje je tek počelo, ali bez obzira gde stigli svesni smo da se ono nikada ne završava…

 

Comments

comments