Smatram da je najbolji učitelj onaj koji ti ne kaže šta bi trebalo da uradiš već ti pomogne da sam pronađeš pravi odgovor. E pa to je Miloš Stojiljković Rolović, kreator koncepta POSAO SNOVA a tako je bilo i sa “Booster” radionicom.

 

Ipak, hajmo par koraka unazad … Možda nekom bude od pomoći … Otkud ja na Booster radionici?

Najpre sam na POSAO SNOVA veče došla sa jasnom idejom čime bih volela da se bavim. Sve je to sjajno izgledalo u mojoj glavi dok nisam naišla na prvi izazov – ostvariti obećanje koje sam te večeri dala drugarici a koje se odnosi na moju tadašnju zamisao čime bih volela da se bavim.

 

Nedelju dana je prošlo a obećanje je i dalje bilo negde skoro na početku. Gde je zaškripalo? Razmišljala sam o tome i shvatila da ja zapravo nisam ni želela da ispunim to obećanje. Ne želim time da se bavim.

 

Ok, ali šta sad? Šta dalje? Sledeći korak je bila upravo “Booster” radionica. Pre nje sam bila ubeđena da dobro poznajem sebe ali ona je dosta toga promenila. Odjednom, pitanja koja se tiču mojih dosadašnjih uspeha kao da su postala preteška, kao da nisam mogla da se setim svih tih stvari … A onda, malo po malo, uz pomoć drugih, polako sam došla do saznanja šta ja to umem, šta mi je sve bilo potrebno da bih ostvarila nabrojane uspehe. Tako sam došla i do ključne stvari, a to je SAMOPOUZDANJE. Do te večeri sam smatrala da nemam dovoljno samopouzdanja ali nakon radionice, kada sam uspela da se prisetim svih tih postignuća, shvatila sam da je za njih itekako bilo potrebno samopouzdanje.

 

Otkrivajući veštine koje posedujem, stigla sam i do toga čime bih ja to volela da se bavim. To je nešto sasvim drugačije od onoga što sam do sada radila ali je takođe i oblast koja me zanima ali u koju nisam smela da zakoračim jer sam smatrala da ja to ne mogu. Međutim, tu je sada bilo novo saznanje:

 

JA IMAM SAMOPOUZDANJE, JA TO MOGU!

 

Sada me očekuje mnogo toga što bi trebalo da uradim da bih radila POSAO SNOVA ali bitno je da znam da JA TO MOGU. Sve ostalo je lakše.

Comments

comments