“Svi želimo da budemo srećni i zadovoljni. Kako zapravo doći do toga je pitanje od milion dolara. Radim svoj posao najbolje što mogu, sa dobrim rezultatima ali nema priznanja… Osećam kao da mi nešto nedostaje. Pomislim na sve one prilike koje nisam pojurio, setim se svega što sam želeo ali nisam izgovorio, svih odluka koje nisam doneo, i svih planova koje nisam realizovao. Zamislim se i shvatim, pa ja zapravo žalim za nečim.

 

Onaj čudan osećaj kada ti nešto nedostaje. Upravo taj osećaj ti donosi nemir i može ti ozbiljno ugroziti budućnost, odnose sa ljudima, čak i zdravlje. 

 

Pođimo od toga da “Na kraju krajeva, najviše žalimo za onime što nismo uradili”.

 

Ipak, ne možemo uraditi baš sve što želimo. Što smo stariji uviđamo da nam vreme sve brže teče, da se stvari oko nas razvijaju neverovatnom brzinom i da nam ipak nešto promiče. Postavljamo sebi pitanje kako zapravo živeti i ne žaliti na kraju za propuštenim prilikama? Kako pojuriti snove i živeti svoj život onako kako zaslužujem? Kako da zapravo radim ono što volim, sa ljudima koje volim a da mogu i da živim od toga?

 

3 su pitanja veoma važna u ovom procesu:

   1. Šta ja to zapravo volim da radim? – (dizajn, analitika, menadžment, preduzetništvo, humanitarni rad…)
   2. Ko mi je najvažniji? – (supruga, roditelji, najbolji prijatelj, deca, braća i sestre, stranci…)
   3. Koje mesto mene inspiriše? – (grad, zemlja, kontinent, urbano ili ruralno, kancelarija ili priroda…)

 

Ako radiš ono što voliš, sa ljudima koji su ti najvažniji, na mestu koje te posebno inspiriše, ti zapravo radiš POSAO SNOVA. 

 

Sada je samo na tebi da odgovoriš na ova pitanja, iskreno i bez ustručavanja. Niko te ne čuje i niko neće znati tvoj odgovor. Za početak ga možeš ljubomorno sačuvati samo za sebe ali ćeš vremenom poželeti da ga podeliš sa celim svetom. Svakako, preuzmi na sebe obavezu da odgovor na barem jedno od ovih pitanja i dosegneš ove godine jer vreme ne čeka a na kraju krajeva, najviše žalimo za onime što nismo uradili.

 

Šta, gde i sa kime bi bio tvoj POSAO SNOVA? Napiši odgovor u komentaru.

 

 

 

Comments

comments